Náš příběh výběrových sýrů z Moravy...
Sýr nejde dělat bez kvalitního mléka, kvalitní mléko bez čistých, dobře živených a ošetřovaných krav.
Výstavbě sýrárny předcházela výstavba moderního kravína. Světlo, dostatek místa, čistota, moderní dojírna - to jsou předpoklady pro kvalitní mléko. A pochopitelně kvalitní krmiva vypěstovaná a uložená na farmě, a to nejenom siláže a senáže, ale i krmné obiloviny.
Za vším jsou lidé. Od péče o pole, přes sklizeň pícnin, ošetřovatele a chovatele až k personálu v mlékárně. Tedy tým lidí, kteří se natolik znají, že jsou, a to včetně zástupců poradenských firem, schopni garantovat kvalitu výrobků.
Moravský výběrový sýr - beze zbytku mléko.
- Vyráběn z plného plnotučného mléka, bez odstředění a jiných úprav
- Zachovává všechny živiny včetně vitamínů rozpustných v tucích, např. tolik žádaného vitamínu D3
- Zpracování mléka je rychlé, bez dlouhé přepravy, několik metrů od dojírny, tedy i ekologicky šetrné.
- Mlékárna přitom splňuje stejné hygienické parametry, jako velké provozy.
- Rozdílem je však osobní přístup. Kdyby si farmář vyráběl sýr pro sebe, postupoval by stejně. Neschováváme se za obrovské anonymní zpracovatele nebo dokonce dovozce.
- Nenabízíme tedy nic, co sami nejíme
Udělené značky kvality potraviny: Regionální produkt Haná, Klasa
Sdílejte tento článek:
Fotogalerie





