CZK

Náš příběh výběrových sýrů z Moravy...

Náš příběh výběrových sýrů z Moravy...

Sýr nejde dělat bez kvalitního mléka, kvalitní mléko bez čistých, dobře živených a ošetřovaných krav.

Výstavbě sýrárny předcházela výstavba moderního kravína. Světlo, dostatek místa, čistota, moderní dojírna - to jsou předpoklady pro kvalitní mléko. A pochopitelně kvalitní krmiva vypěstovaná a uložená na farmě, a to nejenom siláže a senáže, ale i krmné obiloviny. 

Za vším jsou lidé. Od péče o pole, přes sklizeň pícnin, ošetřovatele a chovatele až k personálu v mlékárně. Tedy tým lidí, kteří se natolik znají, že jsou, a to včetně zástupců poradenských firem, schopni garantovat kvalitu výrobků.


Moravský výběrový sýr - beze zbytku mléko.

  • Vyráběn z plného plnotučného mléka, bez odstředění a jiných úprav
  • Zachovává všechny živiny včetně vitamínů rozpustných v tucích, např. tolik žádaného vitamínu D3
  • Zpracování mléka je rychlé, bez dlouhé přepravy, několik metrů od dojírny, tedy i ekologicky šetrné.
  • Mlékárna přitom splňuje stejné hygienické parametry, jako velké provozy.
  • Rozdílem je však osobní přístup. Kdyby si farmář vyráběl sýr pro sebe, postupoval by stejně. Neschováváme se za obrovské anonymní zpracovatele nebo dokonce dovozce.
  • Nenabízíme tedy nic, co sami nejíme

Udělené značky kvality potraviny: Regionální produkt Haná, Klasa


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie